Infoservis

Nový lídr v segmentu TZB

O2 arena

Vlastníkem společnosti Luwex Praha, podnikající na trhu vzduchotechniky a průmyslové filtrace, je slovenská GreMi KLIMA ze Žiliny, působící ve stejném oboru. Tržby nové skupiny přesáhnou 800 milionů korun a v ČR a na Slovensku se stane lídrem na trhu technického zařízení budov. Pražský Luwex dodal vzduchotechniku například do multifunkční kongresové haly u O2 Arény nebo do Státní opery Praha pro provozní i historickou budovu. 

„Obchodní a výrobní expanze je součástí naší strategie ve střední a západní Evropě. Luwex je výborná, prosperující firma a věřím, že se společně posuneme ještě dál,“ říká Miloš Gregor, majitel GreMi KLIMA.

Chcete číst dále?
Zaregistrujte se zcela zdarma a získejte přístup ke všem článkům.

Máte účet? Přihlaste se.

Prodejní formulář je vytvořen v systému SimpleShop.cz.

Luwex s historií od roku 1988 má za sebou už téměř 2100 dokončených projektů v 11 zemích. Firma s 81 zaměstnanci a stálou provozovnou v jihočeském Milevsku loňský rok ukončila s tržbami 336 milionů Kč a účetním ziskem 13,7 milionů Kč. Zaměřuje se na projekční práce a výrobu lehkých vzduchotechnických zařízení a zdrojů chladu. Mezi poslední významné zakázky patří rekonstrukce Státní opery Praha nebo dostavba O2 Arény. Rozvíjí také průmyslovou vzduchotechniku odprašovacích zařízení a větracích systémů do dopravních tunelů. Silnou pozici má i na trhu servisních služe.

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*