Infoservis

Ocenění Pasivní dům 2017

Celkem pět staveb v pasivním standardu, které byly přihlášené do soutěže Pasivní dům 2017, získalo ocenění. Patří mezi ně dřevostavba z Jílového u Prahy, vzdělávací a poradenské centrum Otevřená zahrada, rodinný dům ze Statenic, stavba Acer Campestre a rodinný dům ze Všenor.
 Cenu odborné poroty získaly dvě stavby.
 
Prvním oceněným domem loňského roku se stal Dům na větrném kopci architektonického atelieru ARCHCON.

Druhé ocenění udělila odborná porota vzdělávacímu a poradenskému centru Otevřená zahrada společnosti Projektil architekti s.r.o., jejíž součástí je zelená střecha, která šetří vodu a energie, a tím snižuje negativní dopad na životní prostředí.

Cenu generálního partnera získal rodinný dům Statenice z produkce H3T architekti. Veřejnosti se nejvíce líbila stavba Acer Campestre architektonického studia SUNFLYER.

Rodinný dům, který stojí ve Všenorech a který navrhl ateliér STEMPEL & TESAR ARCHITEKTI, získal cenu Generálního mediálního partnera časopisu Stavitel.

Novostavba rodinného domu Acer Campestre, která stojí v Českých Budějovicích, získala Cenu veřejnosti za 843 hlasy. Do hlasování se zapojilo celkem 9239 lidí, kteří vybírali z více než 40 soutěžících na portálu pasivni-dům.cz.
Do soutěže bylo možné přihlásit rodinné a bytové domy či administrativní budovy nové nebo stavby nově zrekonstruované do úsporné energetické třídy.
Soutěž Pasivní dům 2017 vyhlásila společnost ABF, a.s. ve spolupráci s Centrem pasivního domu a za podpory Státního fondu životního prostředí České republiky a Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.
 

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*