Infoservis

Větrací pásy brání vniknutí ptáků do střechy

I milovníci přírody, kteří se jinak s nadšením zaposlouchají do ptačího zpěvu, zpozorní, když se ptačí rodinka usídlí zrovna na jejich domě. A co teprve, když se dostane do střešní konstrukce, kde může vážně poškodit použité stavební materiály.

Vhodná ochrana střechy ptactvu neublíží, avšak zajistí, že si svá hnízda postaví jinde. Větrací pásy slouží k vytvoření bariéry proti ptákům a hmyzu v mezeře vytvořené kontralatí a zároveň slouží jako větrací prvek pro nasávání vzduchu do střešní konstrukce. Novinkou společnosti HPI-CZ je ochranný pás proti ptákům z lakovaného či přírodního hliníku v pětimetrových rolích. Výhodou pásu je vysoká odolnost, stálost, a tím pádem dlouhá životnost. Snadnou manipulaci i úsporu v podobě nízké zbytkovosti nabídne balení v menší, pětimetrové roli. Na výběr je několik šíří pásu i barevných variant.

Mezeru na okapové hraně vytvořenou kontralatí je třeba krýt tzv. pásem proti ptákům. Ten tvoří účinnou bariéru proti vniknutí ptáků a velkého hmyzu do konstrukce a zároveň je součástí odvětrání – slouží pro nasávání vzduchu do střešní konstrukce.
Nabídka HPI-CZ, jednoho z největších dodavatelů stavebního příslušenství u nás, zahrnuje několik variant pásů proti ptákům, všechny se připevňují k okapové lati. Z pohledu designu i životnosti je nejlepší volbou nový ochranný pás proti ptákům z přírodního nebo lakovaného hliníku. Je v prodeji ve třech šířkách (50, 80, 100 mm), volba konkrétního rozměru závisí na velikosti nasávacího otvoru. Novinka se dodává v rolích po 5 metrech. Výhodou menšího balení je snadná manipulace, a zároveň minimální objem nespotřebovaného, zbytkového materiálu. Oboustranně barvený pás je v nabídce v odstínech červená/hnědá a černá/bílá. Další variantou je přírodní hliník.

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*