Infoservis

Tondach uvádí nové podstřešní fólie pro zvýšení kvality šikmé střechy

Do nové pokrývačské sezóny vstupuje společnost Tondach Česká republika, s. r. o., výrobce pálené střešní krytiny, se dvěma novinkami – podstřešními fóliemi Tondach FOL THERMO DT a Tondach FOL MONO PREMIUM. Podstřešní fólie, aplikované jako doplňková hydroizolační vrstva, plní v konstrukci střechy klíčovou roli. Významně totiž ovlivňuje kvalitu střešního pláště.
Do nové pokrývačské sezóny vstupuje společnost Tondach Česká republika, s. r. o., výrobce pálené střešní krytiny, se dvěma novinkami – podstřešními fóliemi Tondach FOL THERMO DT a Tondach FOL MONO PREMIUM. Podstřešní fólie, aplikované jako

Tondach FOL Mono DT
doplňková hydroizolační vrstva, plní v konstrukci střechy klíčovou roli. Významně totiž ovlivňuje kvalitu střešního pláště. Základní funkcí podstřešních folií je ochrana tepelně izolačního souvrství a nosných prvků střechy proti zafoukaným srážkám. „V dnešní době je běžné podkročení bezpečného sklonu střešní krytiny. V takovém případě ovšem střechu ohrožují zafoukávané vodní srážky a náporový vítr, což nepříznivě působí na celé střešní souvrství, zvláště pak na tepelné izolace z minerálních vláken,“ uvádí Ing. Vít Jirkovský, vedoucí technického oddělení společnosti Tondach Česká republika. s. r. o. Na oba typy nově zaváděných podstřešních fólií Tondach FOL THERMO DT i  Tondach FOL MONO PREMIUM, které jsou určeny pro všechny typy šikmých střech, společnost Tondach poskytuje systémovou záruku deset let.

Tondach FOL THERMO DT je tvořena vysoce difúzní membránou s plošnou hmotností 210 g/m2. Je určena pro instalaci jak na krokve (přímo na tepelnou izolaci), tak na prkenný záklop. Plsť (flís) na rubu fólie a dvě integrované pásky pro snadné a bezpečné lepení dávají fólii lepší tepelněizolační parametry a garantují tak 100% ochranu tepelné izolace při použití pro stupně těsnosti 6 až 3. Při správném zabudování je systém zároveň větrotěsný, mimořádně pevný a díky flísu zvyšuje tepelný odpor podstřešní konstrukce. Tondach FOL MONO PREMIUM představuje také vysoce difúzní membránu, určenou pro vytvoření třídy těsnosti 2 a 1 na prkenný záklop. Jednoznačnou výhodou je možnost svařování pouze horkým vzduchem nebo lepením za studena. Výsledkem je difúzně otevřené, ovšem zároveň vodotěsné podstřeší. Ideální je použití při velmi nízkých sklonech střech a vikýřů.

„Vynikající parametry uvedených fólií jsou však pouze jednou stranou mince. Klíčovým předpokladem k zajištění ideální funkčnosti celého podstřešního systému je profesionální řemeslné provedení a použití originálního příslušenství,“ doplňuje Ing. Jirkovský.

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*