Infoservis

PORR převzal v Německu Heijmans Oevermann GmbH

Stavební podnik Heijmans Oevermann GmbH se sídlem v Münsteru se stává součástí společnosti PORR. Společnost PORR touto akvizicí posiluje své kapacity v oblasti výstavby dopravních cest a pozemních staveb a pokračuje ve své strategii růstu v Německu. K převzetí dojde za předpokladu souhlasu orgánů pro hospodářskou soutěž.
Dopravni stavba Oevermann (c)Heijmans Oevermann GmbH
„Akvizice firmy Oevermann perfektně zapadá do strategie růstu společnosti PORR. Na jedné straně tento tradiční podnik představuje ideální doplnění portfolia PORR v Německu, na druhé straně bude naše nová dceřiná společnost profitovat z našeho postavení na stavebním trhu, z našich kompetencí, schopností a know-how,“ hodnotí akvizici Karl-Heinz Strauss, CEO PORR AG.
„Oevermann se těší velmi dobré pověsti jak v soukromém, tak i ve veřejném sektoru. Sloučením spojíme silné stránky společností Oevermann a PORR a výrazně posílíme naši konkurenceschopnou pozici jako poskytovatele komplexních služeb,“ těší Franka Jainze, jednatele PORR Deutschland GmbH.
Jako 100% dceřiná společnost mateřské firmy PORR Deutschland GmbH má tento podnik v budoucnu na trhu vystupovat pod firemním jménem Oevermann GmbH. Toto převzetí posiluje společnost PORR na započaté cestě k rozšiřování její pozice na německém trhu. Důležitým přínosem k realizaci této strategie je přítomnost firmy Oevermann v tomto regionu a její kompetence v oblasti výstavby dopravních cest. Hnacími silami pro růst v oblasti pozemních staveb a výstavby dopravních cest budou zejména také nově získané odborné a personální zdroje.
Firma Heijmans Oevermann GmbH je specialistou na komplexní realizace dopravních cest, například dálnic, silnic I. až III. třídy, letišť a logistických ploch a drží podíly v šesti provozovnách na míchání asfaltu. V oblasti pozemního stavitelství firma Oevermann již zrealizovala četné administrativní budovy, obytné a komerční domy, hotely, průmyslové stavby, školy, nemocnice a domovy pro seniory pro veřejné i soukromé zadavatele. Oevermann se svými sedmi pobočkami a cca 700 zaměstnanci působí v Německu zejména v severním Porýní-Vestfálsku, Hesensku, Dolním Sasku, Berlíně, Braniborsku, Sasku a Sasku-Anhaltsku.
V roce 2016 tato firma dosáhla v Německu obratu přibližně 215 mil. eur. Společnost Heijmans Oevermann GmbH byla od roku 2007 součástí nizozemského stavebního koncernu Heijmans NV se sídlem v Rosmalenu.

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*