Infoservis

Odvodnění ploch u nejmodernějšího výrobního závodu na pneumatiky

V průmyslové zóně nedaleko Žatce v Ústeckém kraji vyrostl vůbec první výrobní závod společnosti Nexen Tire mimo asijský kontinent. Jihokorejská společnost patří mezi nejvýznamnější světové výrobce pneumatik.

V letošním roce by měla být spuštěna výroba pneumatik pro nákladní a osobní auta s plánovanou kapacitou 12 miliónů pneumatik ročně na ploše zhruba 35 hektarů a s 1500 pracovníky. Rozsáhlá moderní továrna bude splňovat nejpřísnější bezpečnostní, ekologické standardy, využívat nejnovější technologie, inovace a možnosti digitalizace.
Součástí stavebních dokončovacích prací bylo i vyřešení odvodnění celého areálu. O velikosti plochy svědčí i to, že zde bylo položeno cca 960 m kompozitních žlabů MEARIN Expert v šířkách 100, 150 a 200 mm, které jsou určeny pro vysokou zátěž ve třídě až E600 kN. Žlaby z SMC, polyesteru vyztuženého skelnými vlákny, s ocelovou ochrannou hranou a litinovým roštem jsou vhodné pro komunikace, které mají vysoké nároky na provoz, údržbu a zátěž. Kompozitní materiály se totiž vyznačují vysokou pevností ve všech směrech a odolností vůči chemikáliím i náročným povětrnostním podmínkám.
Konkrétní druh žlabu i návrh řešení odvodnění připravil Projekční tým MEA Water Management podle velikosti a typů ploch a na základě požadované specifikace projektanta a stavitele.

Více o kompozitních žlabech MEARIN:
https://www.mea-odvodneni.cz/system-mearin—smc-kompozit/kategorie/6

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*