Infoservis

Odvodnění Riviéry v Brně

Koupaliště v centru města Brna s atraktivním názvem Riviéra bylo po rekonstrukci nově uvedeno do provozu v červnu 2018.  Jednou z hlavních motivací k rekonstrukci byl únik vody, který způsoboval rozsáhlé škody v betonových konstrukcích.

Největší přírodní brněnské koupaliště na břehu řeky Svratky udrželo i po rekonstrukci svůj unikátní koncept, který využívá slepé rameno řeky.  Soustava kaskád a tří bazénů v umělém říčním korytě s novými prvky pro větší potěšení a zábavu koupajících stále lákají davy.
Pro projektanty bylo obtížným úkolem uspořádat jednotlivé trasy potrubních rozvodů mezi stávajícími bazény a strojovnou technologie tak, aby se trasy nekřížily. Potrubní rozvody jsou vedeny ve čtyřech výškových úrovních. Betonové vany nahradily moderní nerezové s integrovanými přelivovými žlaby.  Odvod dešťových vod ze zpevněných ploch je tvořen nerezovými štěrbinovými kryty MEA, které jsou umístěny mezi chodníky z betonu a bazénovou vanou. Nerezový štěrbinový kryt MEA TSH 100 je vysoký pouze 100 mm, použitý v celkové délce 650 m, pod povrchem je rozšířen a posazen na sběrný kanálek z polymerbetonu. Tím je zajištěna dostatečná kapacita odvodňovacího systému. Čistící prvky jsou osazeny pravidelně pro zajištění efektivního čistění. Štěrbinové žlaby MEA TSH 100 se používají také pro odvodnění pěších zón, náměstí nebo na jiných designově náročných plochách.

Video možnostech štěrbinových žlabů TSH najdete: http://www.mea-odvodneni.cz/topslot-tsh-1000/sortiment/106

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*