Infoservis

Konference PROPAMÁTKY – obnova a využívání textilek

Textilní továrny představují významnou součást našeho průmyslového dědictví. Přestože se jedná primárně o výrobní stavby, mají dochované textilky často velmi výrazné architektonické i urbanistické hodnoty. Zajímá vás jejich současná obnova a možnosti nového využití?

Jedenáctý ročník mezioborové konference PROPAMÁTKY na téma obnovy a využívání textilek se uskuteční 7.–9. listopadu v prostorách někdejší Továrny Mastných v Lomnici nad Popelkou. Tu v současnosti nový majitel citlivě opravuje pro nové využití. Konference se koná pod záštitou Ministerstva kultury a ve spolupráci s Národním památkovým ústavem, Libereckým krajem a městem Lomnice nad Popelkou. Pořadatelem je Institut pro památky a kulturu.
Na konferenci zazní příspěvky předních odborníků na danou problematiku jako je např. Tomáš Šenberger, Michaela Ryšková a další. Pořadatelé nabízejí i prostor pro výměnu zkušeností a názorů v diskuzním bloku konkrétních příkladů z praxe. V programu zazní i příspěvek pracovnic Pamiatkového úradu Slovenskej republiky. Setkání doplní bohatý doprovodný program, včetně řady exkurzí a prohlídek po textilkách přímo v Lomnici nad Popelkou i v Libereckém kraji.
Kompletní program, další podrobné informace a registrace je k dispozici na internetových stránkách: konference.propamatky.cz. Do 12. října je možné se přihlásit za zvýhodněných podmínek.

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*