Infoservis

Baumit slaví čtvrtstoletí na tuzemském trhu

Společnost Baumit, spol. s r.o. slaví v letošním roce 25 let úspěšného působení na českém trhu. Celé čtvrtstoletí nabízí na českém trhu prvotřídní a špičkové výrobky z oblasti stavebních materiálů. Cestu za úspěchem této značky, která má mnoho zajímavých milníků, si připomněli zaměstnanci společnosti na nedávné narozeninové Oslavě barev v pražském Fóru Karlín.

V sále karlínského Fóra se sešlo více jak tisíc hostů, kteří stáli a dodnes stojí za dlouholetým úspěšným působením značky Baumit na české trhu. Během slavnostního večera si všichni zúčastnění včetně mnoha gratulantů připomněli významné okamžiky, které dosud společnost Baumit na českém trhu provázely.
Koncern Baumit, který dnes patří k dodavatelům vyspělých stavebních systémů ve 30 zemích Evropy a Asie, pochází z nedalekého Rakouska. Po založení první zahraniční pobočky v Maďarsku pokračovala obchodní expanze v České republice. Na konci roku 1992 byla založena společnost Baumit, spol. s r.o. a tehdejší ředitel pro zahraničí Alfred Gsandtner vybral do funkce jednatele Ing. Pavla Meda. S jeho příchodem začala společnost od 1. května 1993 vyvíjet aktivní činnost. Skutečnost, že sázka na tehdy mladého, ambiciózního a technicky vzdělaného inženýra s předpoklady pro kvalitní řízení týmu byla správná, dokazuje mimo jiné i fakt, že tuto funkci zastává Ing. Pavel Med do dnešní doby, tedy přesně zmíněných 25 let. „Každý začátek je těžký, a ani u nás tomu nebylo jinak. Počátkem devadesátých let byla v ČR najednou k dispozici nová technická řešení a rostla i silná konkurence vysoce kvalitních výrobků z vyspělých zemí. Problémem však byla nízká kupní síla a nejrůznější komplikace při dovozu. Baumit však již tehdy sestavil skvělý tým nadšených a obětavých lidí, kteří vedle odborných znalostí a entuziasmu byli navíc ochotni tvrdě pracovat. Každý dílčí úspěch byl pro nás tehdy obrovským povzbuzením,“ vzpomíná jednatel Ing. Pavel Med.
Po celé republice
Mezi významné milníky společnosti Baumit na českém trhu lze určitě počítat výstavbu výrobního závodu a centrály společnosti v Brandýse nad Labem, kde se vyrábí probarvené fasádní omítky. V roce 2003 posílila společnost své postavení, a to po převzetí firmy Bayosan. V Praze-Čakovicích současně získala vlastní výrobní základnu pro suché maltové, omítkové a betonové směsi. Spojením produktových řad Baumit a Bayosan byly vytvořeny nevídané možnosti pro zdění, omítání, sanace, renovace i zateplování. Suché omítkové směsi vyrábí Baumit také v moderním provozu v severomoravských Dětmarovicích. Moravská metropole Brno se pak stala důležitým logistickým centrem, které zajištuje distribuci výrobků pro jihomoravské zákazníky.
Od zateplení k samočistění
90. léta byla v českém stavebnictví ve znamení rozsáhlého využívání tepelněizolačních systémů na zateplování obytných i rodinných domů a ve značné oblibě byly rovněž sanační omítkové systémy. Právě v těchto oblastech měla a dodnes má společnost Baumit rozsáhlé zkušenosti a nabízí skutečně efektivní řešení po materiálové i ekonomické stránce. České zastoupení tak mohlo využít silného zázemí mateřské společnosti v Rakousku. Ale vývoj se nezastavil ani ve stavebnictví a přelom tisíciletí byl ve znamení představení nových produktů. Mezi nimi například, tehdy unikátní, zateplovací systém Baumit open, který v následujících letech prošel dalšími inovacemi. Ale i portfolio dalších výrobků se za uplynulých 25 let rovněž velmi rozšířilo a dnes je Baumit úspěšným a spolehlivým dodavatelem systémových řešení pro fasády, omítky, potěry, betony a také systémů pro lepení obkladů a dlažeb. Mezi špičkové produkty patří od roku 2007 rovněž unikátní tenkovrstvá omítka Baumit NanoporTop, jejíž fotokatalytické vlastnosti umožňují samočisticí efekt celé fasády. Management kvality výrobků je certifikován systémem ISO 9001. Zmíněnou kvalitu produktů potvrzuje nejen zvyšující se počet spokojených zákazníků, ale také množství významných ocenění ze strany odborné veřejnosti. Jen za posledních 10 let byl Baumit v České republice celkem sedmkrát oceněn prestižním titulem „Nejlepší výrobce stavebnin“.
Podpora obrového vzdělávání
Současnost v českém stavebnictví však ukazuje, že samotná kvalita výrobků již nemůže stačit. V prostředí silné konkurence jde Baumit osobitou cestou směrem k odborné i laické veřejnosti. Zcela zásadní pro úspěch na stavebním trhu je dnes spolupráce s obchodními partnery, projektanty, architekty či dodavatelskými firmami v oblasti vzdělávání. Právě proto přišel Baumit před několika lety na trh s podporou systému celoživotního vzdělávání oborových specialistů, jehož součástí je příkladně Baumit Akademie. Na obrovský kvalitativní posun v projektování staveb reagoval Baumit loňskou premiérou další významné novinky. Pro architekty a projektanty, kteří využívají při návrzích stavebních objektů moderní technologii BIM, připravil plugin aplikaci s názvem Baumit Tools. Ta nabízí účinný a velmi efektivní nástroj pro přímou aplikaci produktů této značky ve stejném softwarovém prostředí. Přínosem je poté zrychlení a zefektivnění práce při návrhu, projektování, výstavbě a užívání stavby.
Barevný svět
V celé 25leté historii společnosti Baumit v České republice byl a i nadále bude vždy na prvním místě spokojený zákazník. „Nesmírně nás těší dlouholetý zájem zákazníků o naše výrobky. Jsou to vlastně oni, kteří nám svými poznatky z praxe pomáhají v neustálém vývoji naší produktové řady. I za to jim patří náš respekt a srdečné poděkování. Pro nás v Baumitu je to obrovský závazek. Stejně tak si nesmírně vážím dosavadní práce všech mých kolegů a našich obchodních partnerů, bez kterých bychom dnešní pozici předního dodavatele stavebních systémů v ČR rozhodně nedosáhli,“ dodává jednatel Ing. Pavel Med. Stále náročnější požadavky na personifikaci stavby se snad nejvíce promítají v obrovském zájmu lidí o různé odstíny barev fasád a omítek. Baumit již ze své podstaty vnímá svět barevně a chce dopřát svým zákazníkům tolik žádanou originalitu. Proto asi nikoho nepřekvapí, že právě ve vzorníku fasádních barev s názvem Baumit Life lze vybírat z neuvěřitelného počtu 888 základních barevných odstínů. A s využitím aplikace Baumit Vzorky si lze navíc výběr barevných odstínů pro zvolenou fasádu užít z pohodlného prostředí domova.
Baumit je prostě připraven na další čtvrtstoletí své existence, které se rozhodně ponese v duchu zdravého, krásného a energeticky úsporného bydlení. Celý rok 2018 tak bude pro tuto úspěšnou společnost jednak ve znamení vzpomínek na bohatou historii, ale především v naplňování smělých vizí a cílů pro nejbližší budoucnost.

Popřát přijel na oslavu 25 let také Alfred Gsandtner (vlevo) – zakladatel českého Baumitu, který v roce 1992 přijal do funkce jednatele Ing. Pavla Meda (vpravo)

Slavnostní rozkrojení dortu za přítomnosti obchodní ředitelky společnosti Baumit Ing. arch. Radany Duňkové, Alfreda Gsandtnera a Ing. Pavla Meda

Jednatel společnosti Baumit Ing Pavel Med (vlevo) s moderátorem slavnostního večera Liborem Boučkem (vpravo)

Hostem večera byla také populární hudební skupina MIG 21

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*