Infoservis

HSF System modernizuje areál Moravských kováren za téměř 200 mil. korun

Ostravská stavební společnost HSF System získala zakázku na rekonstrukci stávajících budov v areálu jihlavské společnosti Moravské kovárny, která se zaměřuje zejména na výrobu zápustkových výkovků z oceli. Modernizace areálu by měla být dokončena v roce 2019.
 
Rekonstrukce v areálu Moravských kováren zahrnuje modernizaci stávajících výrobních budov a využití odpadního tepla pro rekuperaci. „Na osmi objektech a celkové ploše 22 000 m2 nás čeká kompletní výměna střešních a fasádních plášťů,“ říká Jan Hasík, ředitel stavební společnosti HSF System. Stavební práce začnou letos na jaře, dokončení je plánováno na konec září roku 2019.
Budovy v jihlavském areálu budou mít nově fasády ze sendvičového panelu. Současné drátoskleněné výplně oken budou nahrazeny moderními hliníkovými okny. Kompletně vyměněné budou také střešní pláště včetně nově přidaných ocelových konstrukcí a nových světlíků.
Veškeré stavební činnosti bude společnost HSF System provádět za plného provozu. „ Při realizaci zakázky nesmí dojít k žádnému omezení výroby, a proto jsme rádi, že zakázku získala ostravská stavební společnost HSF System, která má s tak náročnými rekonstrukcemi bohaté zkušenosti podložené velmi dobrými referencemi,“ říká majitel Moravských kováren Rudolf Penn a dodává: „Obsáhlá rekonstrukce je součástí naší dlouhodobé investiční strategie. Modernizované budovy nám výrazně sníží provozní náklady.“
Moravské kovárny se specializují na výrobu zápustkových výkovků z oceli tvářených za tepla. Výrobky jsou určené zejména pro automobilový a stavební průmysl nebo zemědělské a stavební stroje. Na export míří 95 % produkce. Jihlavská společnost zaměstnává přibližně 700 lidí.
Majitel Moravských kováren Rudolf Penn je držitelem prestižního ocenění EY Podnikatel roku Kraje Vysočina z roku 2015. Stejného uznání se dostalo i Janu Hasíkovi ze společnosti HSF System. Ocenění EY Podnikatel roku Moravskoslezského kraje získal v roce 2016.

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*