Infoservis

Nová generace ekologické izolační pěny ve spreji

Během nadcházejících let bude stavebnictví čelit velkým výzvám. V široké škále projektů – ať už půjde o výstavbu nových budov, rekonstrukce, či zařizování interiéru – nastane značná poptávka po progresivních  a udržitelných výrobcích.
Die Elastospray LWP Systeme sind die konsequente Weiterentwicklung der bewährten Spritzschäume von BASF. Neben dem Plus an Umweltverträglichkeit bieten sie wie gewohnt beste Dämmung. Ob in Wohn- oder Gewerbegebäuden, bei Neubauten oder Renovierung – Elastospray LWP sorgt für Komfort und ein hervorragendes Raumklima. The Elastospray® LWP systems are the consistent further development of BASF’s proven spray foams. In addition to improving environmental compatibility, they deliver the accustomed superlative insulation. In residential or commercial buildings, new or renovated, Elastospray LWP is an assurance of comfort and an outstanding interior climate.
Produktová řada Elastospray® LWP  se dostane na trh v průběhu roku 2017
Jak skloubit energetickou účinnost, architektonické ambice a prvotřídní domácí pohodlí? Odpověď přináší nová izolační pěna ve spreji Elastospray® LWP od společnosti BASF, jež kombinuje špičkový izolační výkon s nejvyšší dosažitelnou mírou ochrany životního prostředí.
Silný výkon pro energeticky úsporné a esteticky zdařilé budovy
Systémy Elastospray® LWP představují novou generaci osvědčených pěn ve spreji. Kromě snížení dopadu na životní prostředí mají, tak jako i starší produkty stejné řady, skvělé izolační schopnosti; za ně vděčí zejména struktuře uzavřených buněk, kterou vytvářejí. Díky svým vynikajícím vlastnostem se Elastospray® LWP výtečně hodí na všechny aplikace vyžadující rychlé, jednoduché, cenově výhodné a udržitelné stavební postupy.
Pěna je vhodná pro téměř všechny části obvodového pláště budov. Zaujme především nízkou tepelnou vodivostí, a to díky své struktuře uzavřených buněk a vzduchotěsnosti, čímž umožňuje budovu izolovat bez vzniku tepelných mostů. Kromě toho pěna vykazuje optimální mechanické vlastnosti, jako jsou vysoká pevnost v tlaku a přiměřená propustnost vodní páry. V nových i renovovaných, obytných i obchodních budovách přináší Elastospray® LWP jistotu pohodlí a ideálního vnitřního klimatu.
Rychlá odpověď na směrnici EU
Ve své snaze zamezit změně klimatu si Evropská unie klade za cíl drasticky zredukovat fluorované plyny s vysokým potenciálem globálního oteplování. Související nařízení EU vytváří požadavek na snížení emisí těchto plynů v členských zemích do roku 2030 o dvě třetiny. Pro průmysl to znamená nutnost nahradit fluorované uhlovodíky, jež se běžně používají jako nadouvadla v rozprašovaných pěnách, ekologicky šetrnějšími alternativami.
Klimatické změny patří k největším výzvám současné doby. V BASF se stále snažíme přicházet s novými výrobky, jež podporují snižování emisí skleníkových plynů a udržitelné využívání zdrojů,“ vysvětluje Jesper Bjerregaard, ředitel marketingu pro stavebnictví v divizi Performance Materials.

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*