Ekonomika

Společnosti VELUX se daří

Výrobce a prodejce střešních oken VELUX Česká republika hlásí v roce 2018 obrat 690,2 milionu korun, což je víc než čtyřprocentní nárůst oproti roku 2017. Zisk po zdanění přitom VELUX vyčíslil na 14,3 milionu korun. Společnost to uvádí ve své výroční zprávě, kterou zveřejnila 30. 6. 2019.

Naprostá většina tržeb společnosti pochází z prodeje střešních oken a doplňků. „Díky inovacím se nám v roce 2018 podařilo uvést na trh nový produkt VELUX ACTIVE. Jedná se o chytrý systém, který dokáže ovládat střešní okna s elektrickým nebo solárním pohonem na základně údajů o počasí nebo kvalitě vzduchu v místnosti,“ popsal finanční manažer společnosti VELUX Martin Motyčka. Společnosti se daří i díky dobrému stavu české ekonomiky a pokračujícímu růstu HDP. „Počet stavebních povolení u bytových staveb sice meziročně poklesl o 4 procenta, přesto v segmentu střešních oken registrujeme stabilní poptávku po našich výrobcích,“ informoval Martin Motyčka.

Dlouhodobý nárůst tržeb umožňuje společnosti VELUX také vytvářet nová pracovní místa. „Oproti roku 2017 jsme navýšili počet zaměstnanců z 60 na 62 pracovníků,“ doplnil Martin Motyčka.
Stejně jako v uplynulých letech i v roce 2018 VELUX Česká republika podpořil některé organizace finančním darem. Dětský domov Dagmar a nadační fond Světluška obdržely celkovou částku bezmála 110 tisíc korun.
Vedení společnosti předpokládá, že firma bude v roce 2019 pokračovat ve své dosavadní činnosti a nedojde k výraznějším změnám v jejím fungování.

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*