Infoservis

Známka kvality VÝROBEK – TECHNOLOGIE pro stavitelství a architekturu 2017

Časopis Stavitel je mediálním partnerem soutěže.
9727
Známe oceněné:

  1. Baumit StarSystem Resolution

Výrobce: BAUMIT, spol. s r.o.
Vnější tepelně izolační kompozitní systém s omítkou na bázi desek z fenolické pěny (PF) oboustranně kašírované šedým polystyrenem s mimořádnou paropropustností. Díky vynikajícím tepelně izolačním vlastnostem dosahuje menších tlouštěk celkové skladby zateplovacího systému. Cena se uděluje za inovativní přístup vedoucí ke zjednodušení postupu provádění při současném navýšení bezpečnosti a spolehlivosti systému s možností využití tuzemských komponentů.

  1. Bezpečnostní sklo pro památky

Výrobce: Vitráže – Petr Švamberg
Třívrstvé bezpečnostní sklo pro památky, složené z běžného okenního skla Float a nerovného, tzv. historizujícího skla vlastní výroby. Mezi skla je umístěna polymerová folie, která při rozbití skla udrží všechny vrstvy pohromadě a zabraňuje násilnému vniknutí do objektu. Cena se uděluje za navýšení funkčních parametrů historizujícího skla zajišťující zlepšení zabezpečení památkově chráněných objektů.

  1. rep surface

Výrobce: Saint-Gobain Construction Products CZ a.s. Divize Weber
Vysprávková polymercementová malta na beton 3v1 s antikorozními účinky, zajišťující zvýšenou ochranu opravovaných železobetonových konstrukcí a vyrovnání i vyhlazení povrchu. Cena se uděluje za zjednodušení technologického postupu při úpravách železobetonových konstrukcí s nutností ošetření korodované výztuže.

  1. CEMFLOW – litý cementový potěr

Výrobce: Českomoravský beton, a.s.
Litý cementový samonivelační potěr s obsahem polypropylenových vláken pro vnitřní použití ve stavbách. Vytváří dokonale rovnou a pevnou plochu podlahy pod finální nášlapnou vrstvou nebo i samotné konečné řešení architektonické podlahy. Cena se uděluje za možnost využití přímé dodávky a zpracování do požadované tloušťky zjednodušeným postupem, což zefektivnění pokládku velkých ploch v jedné pracovní směně.
 

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*