Infoservis

Dny pasivních domů a soutěž PASIVNÍ DŮM 2018

Chcete také otevřít svůj dům nebo s ním soutěžit?
Obyvatelé více než 50 pasivních domů po celé ČR zvou zájemce na návštěvu k sobě domů. Poznejte je a zeptejte se jich, jak se jim bydlí v pasivních domech! Pokud bydlíte či jste postavili zelenou novostavbu, realizovali rekonstrukci v úsporném nebo pasivním standardu, můžete se přidat k akci otevření pasivních domů ve dnech 9.- 11. listopadu 2018. Můžete objekt také přihlásit do soutěže o Pasivní dům 2018.

Fotosoutěž pro každého návštěvníka
Společně s touto akcí Centrum pasivního domu (CPD) vyhlašuje i fotosoutěž na téma „Dny pasivních domů 2018“. Přihlaste se do fotografické soutěže a můžete vyhrát chytrý telefon Xiaomi Redmi S2, chytré hodinky Garmin Forerunner 35 Optic nebo Power banku Mophie! Následně budou přihlášené fotky zveřejněny na Facebookovém a Instagramovém profilu CPD, kde proběhne hlasování fanoušků o nejhezčí z nich.

Přihlaste své domy do soutěže PASIVNÍ DŮM 2018 – do 3. prosince!
Hledáme nejlepší moderní úsporné novostavby, poprvé i rekonstrukce
Čtvrtý ročník soutěžní přehlídky PASIVNÍ DŮM 2018 hledá, mapuje a oceňuje nejzajímavější úsporné domy na území ČR.  Letos poprvé jsou vytvořeny dvě kategorie – Zelená novostavba a Zelená rekonstrukce. Do 3. prosince 2018 může zdarma každý přihlásit domy v pasivním či nulovém standardu, ale i další stavby s velmi nízkou energetickou náročností, u rekonstrukcí splňující požadavky programu Nová zelená úsporám. Novostavba i změna stavby musí splnit podmínku kolaudace v letech 2010 – 2018, energetickou třídu B a lepší.  Odborná porota hodnotí architekturu, konstrukční, technické, technologické řešení budovy a další parametry. Přihlášená budova bude automaticky zařazena do soutěže E.ON Energy Globe Award 2019.
Odměny vítězům
Odměnou vítězům je nejen prezentace jejich vize a práce, uznání odborníků a široké veřejnosti, ale i finanční ocenění, hodnotné věcné ceny do domu, víkendové pobyty v pasivním domě v Českém ráji, půjčení elektromobilu na víkend nebo mobil. Všichni soutěžící získají zlevněné vstupenky na veletrh FOR PASIV a VIP kartu na celoroční vstup do areálu PVA.
Hlasování veřejnosti
Hlasování veřejnosti proběhne 17. prosince 2018 – 29. ledna 2019 na www.pasivni-dum.cz a hlasovat se bude ze všech přihlášených budov. Vyhlášení vítězů se uskuteční 7. února 2019, u příležitosti zahájení veletrhu FOR PASIV.
Vyhlašovatelem soutěže je Státní fond životního prostředí České republiky a společnost ABF ve spolupráci s Centrem pasivního domu.
Podrobné podmínky přihlášení: www.pasivni-dum.cz.
Sdílejte na FCB: https://www.facebook.com/pasivnidomy.cz/
Generálním partnerem soutěžní přehlídky Pasivní dům 2018 je Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., divize Isover, hlavními partnery jsou firmy HAIDY a.s., E.ON Energie, a.s., REHAU, s.r.o, Wienerberger cihlářský průmysl, a.s. a VELUX Česká Republika, s.r.o.
Generální mediální partner: časopis Stavitel
Podívejte se a ptejte se
Bohatý doprovodný program s prohlídkami, ukázkami, přednáškami a osobními rozhovory s profesionály i majiteli pasivních staveb najdete na webových stránkách akce.
Zástupcům všech registrovaných domů bude poskytnuta čestná vstupenka na veletrh FOR PASIV.
Více na www.pasivnidomy.cz/dpd
Sdílejte na FCB: https://www.facebook.com/pasivnidomy.cz/
Generální partner: časopis Stavitel
 

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*