Infoservis

Protidotykové izolační zábrany z kompozitních materiálů na trolejbusové trati

Protidotykové izolační zábrany na pěších lávkách, mostech nebo jiných konstrukcí se používají pro vyšší bezpečnost vlakových nebo trolejbusových elektrifikovaných vedení. V průběhu životnosti stavby se musí také renovovat nebo nahrazovat. Jedním z efektivních a bezpečných řešení je využití kompozitních desek, krytů, profilů pro individuální, odolnou a bezúdržbovou konstrukci.

Do takovéto rekonstrukce se pustil Dopravní podnik města Brna, který při výměně trolejového vedení zaměnil i původní pozinkované plechy protidotykových izolačních zábran na pěší lávce v ulici Petra Křivky, které navíc doplnil o hroty proti sedání ptactva. Vedení podniku se k záměně materiálu rozhodlo, protože kompozitní materiál má nízkou hmotnost, vysokou pevnost, nerezaví, je nevodivý, téměř bezúdržbový a ekonomický.
Konstrukční prvky MEA z kompozitního materiálu jsou vyráběny z polyesterové pryskyřice, vyztuženy skelnými vlákny a obsah skla dosahuje 65 %.  Desky se vyrábí v různých tloušťkách, rozměrech i široké barevné škále.

Více o možnostech kompozitních konstrukcí MEA:
https://www.mea-odvodneni.cz/kompozitni-mrizkove-rosty-a-plne-zakryti/sortiment/47

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*