Infoservis

Domov pro seniory v Dačicích a sanace vlhkého zdiva

V areálu nemocnice v Dačicích na Jindřichohradecku vyrostl moderní domov pro seniory za bezmála sto milionů korun. Generální dodávku realizovala stavební společnost HSF System. Investorem projektu byl Jihočeský kraj. Místo v novém domově pro seniory najde 73 klientů.
 
Kompletní realizace projektu trvala 20 měsíců. Generální dodavatel stavby, česká stavební společnost HSF System, začala s přestavbou v lednu 2017 a projekt dokončila v polovině září letošního roku. Projekt zahrnoval kompletní rekonstrukci jednoho z pavilonů v areálu dačické nemocnice a přístavbu nové moderní části.

Ředitel společnosti HSF System Jan Hasík k tomu dodává: „Rekonstrukce starých, zanedbaných a nepoužívaných budov může přinést do budoucna mnoho stavebních příležitostí, které bychom chtěli využít. Můžeme potenciálním investorům nabídnout odbornost a kvalitu, které takové projekty nezbytně vyžadují.“
Generální dodavatel realizoval zakázku za obvyklého nemocničního provozu. Aby projekt vyhověl legislativním požadavkům na stavby tohoto druhu a připravil budoucím obyvatelům příslušný servis a služby, bylo třeba vyřešit celou řadu mimořádných technických obtíží.

K náročným procesům pařily například sanace vlhkého zdiva původního pavilonu a jeho statické zajištění, nebo bezvýkopové technologie, velkoformátové prosklené části fasády. V monolitických konstrukcích stavaři použili moderní betonářské prvky a třeba nosnou konstrukci střechy postavili z lepených dřevěných vazníků.

 

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*