Infoservis

Kvalita vnitřního vzduchu je klíčová!

Aktivní člověk spotřebuje denně až 13,5 kg vzduchu v místnosti a 1,5 kg čerstvého vzduchu. Při tak velkých množstvích je kvalita vzduchu jedním z klíčových kritérií pro naše zdraví.

Omítky Baumit Klima vyvíjené s cílem zlepšit klima v interiéru jsou vysoce prodyšné minerální omítky s obsahem přírodního vápna, které působí jako přirozený regulátor vlhkosti. V porovnání s běžnými interiérovými omítkami dokáží pohltit větší množství vlhkosti v kratším čase. A následně v případně snížení vlhkosti vzduchu, naopak pomalu a rovnoměrně uvolňují pohlcenou vlhkost, zpět do interiéru.
Výzkumy ukázaly, že omítky Baumit Klima pomáhají udržovat ideální míru vlhkosti v interiéru (40 – 60 %). Obsah vápna navíc výrazně snižuje pravděpodobnost napadení omítky mikroorganismy.
Díky vysoké hodnotě pH (12 – 13) má omítka také fungicidní a antibakteriální vlastnosti a antistatický povrch omítky zároveň zabraňuje usazování jemných prachových částic, čímž přispívá ke zdravému, čistému a příjemnému prostředí ve vašem bytě či domě.

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*