Infoservis

Wienerberger zve na stavební veletrh FOR ARCH

Na 29. mezinárodním stavebním veletrhu FOR ARCH, v termínu 18. – 22. 9. 2018, na stánku A15 v hale č. 1, bude pod zastřešující značkou Wienerberger prezentováno produktové portfolio cihel a vodorovných konstrukčních systémů Porotherm a střešních tašek Tondach.

Wienerberger se v prezentaci zaměří na představení produktů pro segment novostaveb i rekonstrukcí.  U příležitosti vrcholu veletržní sezóny, kterým ForArch bezesporu je, uvede Wienerberger hned několik novinek. Patří mezi ně řešení stropu bez nadbetonávky Porotherm BNK pro rekonstrukce s inovovanými stropními vložkami Miako, kompletní řada akustických cihel AKU Profi, nebo nové povrchy pálených střešních tašek Tondach.   Velkou pozornost bude expozice Wienerberger věnovat koncepčnímu řešení domů e4 s keramickou obálkou.

Mimo to je pro všechny návštěvníky expozice zajištěn zajímavý doprovodný program. Každou hodinu vystoupí v malé sestavě Keramorchestr, hudební soubor hrající na nástroje vyrobené z pálené střešní krytiny a dalších keramických materiálů. Praktickou zkušenost práce s hlínou a výrobu tašek nabídne připravená keramická dílna, která zabaví a poučí nejen dospělé ale také děti. Během každého výstavního dne proběhne praktická ukázka zdění a opracování cihel Porotherm.  Doprovodný program dále zahrnuje finále soutěže zednických učňů SUSO a vyhlášení studentské Soutěže SPŠ o nejlepší projekt.

Informace k prezentovaným produktům a novinkám Porotherm a Tondach
e4 dům
e4 je návodem pro moderní a do budoucna orientované bydlení, které je založeno na využití keramických stavebních materiálů – cihelného systému Porotherm, pálené střešní krytiny Tondach či lícového zdiva Terca. Tento koncept e4 byl oceněn prestižním titulem GRAND PRIX v rámci Soutěže o nejlepší projekt/exponát veletrhu For Arch 2017. Společnost Wienerberger přináší své zkušenosti a poslední technologické poznatky a ve spolupráci s Univerzitním centrem energeticky efektivních budov ČVUT v Praze sestavila ucelené řešení, díky kterému lze postavit cihlový rodinný dům v nejvyšší kvalitě, pohodlně, rychle a ekonomicky. e4 je více než jen návodem ke stavbě, představuje komplexní řešení výstavby rodinných domů.  Zahrnuje individuální potřeby každého investora, jeho životní styl a zároveň stále se zvyšující požadavky na energetickou náročnost budov a rychlost a kvalitu výstavby.. V rámci výstavy For Arch bude prezentováno konstrukční řešení těchto domů a jeho výhody pro investory.
Nové, moderní povrchy pálených střešních tašek Tondach
Tondach představí moderní drážkovou tašku s hlubokým dvojitým drážkováním Stodo 12 v novém barevném provedení šedé engoby. „Právě moderní černé či šedé tašky na střechách novostaveb postupně nahrazují původně dominantní červenou či režnou ve městech. Jdeme s dobou a nabízíme pálené tašky v nejnovějších trendy odstínech. Zároveň ale nezapomínáme ani na tradice a obohacujeme také dostupné barvy klasických tašek Brněnka, které nyní nabízíme také v odstínu glazura Amadeus černá a červená. Jsou vhodné zejména pro rekonstruované střechy,“ vysvětluje Ing. Hynek Stančík, PhD., produktmanažer Tondach CZ.
Strop Porotherm BNK bez nadbetonávky pro rekonstrukce
Další veletržní novinkou z řady sortimentu cihlového systému Porotherm  je  strop pro rekonstrukce BNK bez nutnosti celoplošné nadbetonávky. Inovovaná stropní vložka MIAKO BNK má o 20 % nižší hmotnost než standardní vložky, což výrazně usnadní manipulaci na stavbě. Rovněž při použití této varianty stropu s vložkami MIAKO BNK dojde ke snížení množství potřebné betonové směsi a zkrátí se celková doba vyhotovení stropu. Beton se použije pouze mezi keramické vložky, přičemž není nutné řešit tloušťku nadbetonávky. „Toto řešení umožňuje při minimálním narušení stávající stěnové konstrukce realizovat plnohodnotný strop při jednoduchém a účinném stažení objektu. Výrazně setak zjednoduší  výměna stropu u rekonstruovaných budov,“ shrnuje hlavní přínosy Ing. Ivo Petrášek, statik Wienerberger s.r.o.
Kompletní řada cihel AKU Profi
Cihly Porotherm AKU Profi / Profi Dryfix byly uvedeny do sériové výroby v rozměrech 11,5; 19; 25 a 30 cm a doplňují oblíbený systém broušených cihel Porotherm Profi / Profi Dryfix. Broušené AKU cihly mají lepší akustiku o 5 až 7 dB u formátů 30 a 25 než u standardních cihel řady Porotherm Profi. Varianta Profi Dryfix navíc nabízí zrychlení výstavby. Přímo v produktové nice jsou u prezentace řady AKU pro názornost umístěna sluchátka propojená s LCD panelem, kde si zájemci mohou na „vlastní uši“ poslechnout ukázky rozdílu v útlumu zvuku při použití AKU cihel ve srovnání s klasickými cihlami Porotherm.

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*