Infoservis

Vysoce odolný telefon pomáhá na stavbách

CAT S61 je odolný, prachotěsný, vodotěsný a funkcemi napěchovaný smartphone, který ocení zejména stavbaři, řemeslníci, a zástupci dalších výrobních profesí. Tento nový přístroj disponuje funkcemi termovize Flir, zabudovaným laserovým měřičem vzdálenosti a snímačem kvality vzduchu v interiéru. Integrovaná kamera Flir zajišťuje rovněž optimalizaci obrazu pomocí technologie MSX vysoký kontrast snímků.

Sledování asfaltu, vyhledávání teplovodních trubek, monitoring zapojení elektrických rozvodů a dalších zařízení s vyššími teplotami – to vše je nyní možné s telefonem CAT S61. Telefon zastane i detekci tepelných ztrát kolem oken a dveří, vyhledání vlhkosti a chybějící izolace, identifikaci přehřátí elektrických spotřebičů a přetížených obvodů. Další funkcí je například i vidění v naprosté tmě, skrz hustou mlhu nebo kouř. Dokáže měřit teploty v rozmezí -20° C až 400° C.

Navazuje na model S60
Peter Stephens, výkonný předseda skupiny Bullitt, globálního držitele licence na mobilní zařízení Caterpillar, řekl: „Víme, že 60 % uživatelů telefonu Cat S60 používá integrovanou termokameru alespoň jednou týdně a zlepšení měření teploty a rozlišení u modelu Cat S61 zpřístupní termovizi velké skupině nových uživatelů i pro řadu dalších aplikací. Díky přidání řady nástrojů opravdu užitečných pro řemeslníky se dá říct, že neexistuje žádný jiný chytrý telefon, který by dokázal vše, co model S61. Jsme na něj skutečně pyšní.“
Frank Pennisi, prezident průmyslové obchodní divize Flir, uvedl: „Jsme rádi, že můžeme podpořit skupinu Bullitt prostřednictvím našeho partnerského programu Thermal by Flir a integrovat naši miniaturní termokameru do nové generace mobilního telefonu Cat S61. Cat S60 se ukázal jako skvělý nástroj, jak představit výhody termovize většímu spektru uživatelů a těšíme se, že se tyto řady dále rozšíří díky novému modelu Cat S61.“

Mnoho nových aplikací
Nové funkce a vylepšení dále rozšíří použití přístroje v takových aplikacích, kdy je nutná přenositelnost, konektivita a větší kvalita obrazu. Také aplikace MyFlir je na modelu Cat S61 vylepšená. Nové funkce jako živé streamování termosnímků, Tipy a triky přímo na zařízení i Fórum komunity, pomáhají uživatelům maximálně využívat termovizních možností modelu S61.
Cat S61 má také zabudovaný snímač kvality vzduchu v interiéru od společnosti Sensirion, který upozorní uživatele na vysokou úroveň znečišťujících látek (těkavých organických látek – VOC) v ovzduší jejich pracovního prostředí. Mezi běžné zdroje VOC patří laky, rozpouštědla, koberce, nábytek a čisticí prostředky, které jsou běžné v prostředích typických pro uživatele telefonů této značky. Cat S61 sleduje kvalitu ovzduší ve vnitřních prostorách a informuje uživatele, když zjistí nezdravé koncentrace, což jim umožní včas podniknout příslušné kroky, jako například otevřít okno pro lepší větrání nebo udělat si přestávku. Snímač také umožňuje měření vlhkosti a aktuální teploty.

Pozor laser!
Model Cat S61 je také vybaven laserovým měřičem vzdálenosti, který dokáže měřit distanci mezi dvěma body až do 10 m. Také dokáže vypočítat plochu a je možné v něm přepínat mezi metrickými a imperiálními jednotkami. Všechna data jsou ukládána do snímku, takže lze provést alternativní odhady měření nebo provádět úpravy bez nutnosti vrátit se na místo.
Tuto kombinaci funkcí uživatelé telefonů Cat velmi oceňují. Například elektrikáři mohou použít termokameru pro analýzu pojistkové skříňky nebo kabeláže a laserový měřič vzdálenosti k odhadu, jak dlouhý kabel budou pro danou práci potřebovat. Také mohou živě streamovat výsledky na základnu, pokud by snad potřebovali pomoc od kolegů.

Nebojí se vody
Telefon Cat S61 je vybaven velkým 5,2” FHD displejem se sklem Gorilla 5, optimalizovaným pro venkovní použití. Rovněž vyniká výjimečně robustním provedením. Pyšní se odolností IP68 a je vodotěsný až do hloubky tří metrů po dobu jedné hodiny. Vyhovuje specifikaci MIL 810G a je vyroben tak, aby odolal opakovaným pádům na beton z výšky 1,8 m. Všechny tyto funkce jsou důležité pro uživatele telefonů Cat, kteří často používají své telefony ke čtení a k úpravě plánů a faktur na staveništi.
Klíčové vlastnosti

  • Neobyčejně robustní prvky
  • Termokamera Flir: Lepton
  • Android Oreo (s aktualizací na P)
  • 5,2” jasný FHD displej optimalizovaný pro venkovní použití
  • Velkokapacitní 4500mAh baterie, kompatibilní s QC4.0
  • 16MP zadní fotoaparát, 8MP přední fotoaparát, 4K video
  • 4 GB RAM, 64 GB ROM (rozšířitelná kartou MicroSD)
  • 2,2GHz osmijádrový procesor (Qualcomm Snapdragon 630)
  • LTE Cat 13, VoLTE, VoWiFi
  • Rozšířený GPS, BT5.0, NFC, dvoupásmová WiFi (2,4 GHz / 5 GHz)

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*