Infoservis

Chytré CCTV kamery pro exteriér i domácnost

Společnost Yale, specialista na zabezpečení, uvádí na trh několik bezpečnostních sad s novou chytrou CCTV kamerou. Zákazníci si mohou vybrat mezi balíčky dvou nebo čtyř kamer s technologiemi DVR/NVR nebo samostatnou Wi-Fi kamerou. Kamery je možné připojit kabelem nebo bezdrátově.

Celosvětově se loni prodalo více než 11 milionů bezpečnostních kamer. „Z našich výzkumů víme, že více než polovina zákazníků vítá možnost dálkového sledování,“ říká produktový manažer značky Yale Martin Mundl. Yale jim vychází vstříc prostřednictvím bezplatné mobilní aplikace Yale View, dostupné pro zařízení s operačním systémem Android a iOS.
„Díky ní můžete na svém telefonu nebo tabletu sledovat jak aktuální záběr z bezpečnostní kamery, tak procházet natočené záznamy. V případě, že kamera zaznamená pohyb, může vás upozornit prostřednictvím e-mailové zprávy nebo push notifikace do mobilní aplikace,“ vysvětluje Mundl.
Bezpečnostní kamery Yale mají řadu chytrých automatických funkcí. Pro sledování venkovního prostoru skvěle poslouží funkce Tripwire, která vyvolá poplach jen v případě, že někdo překročí nastavenou hranici. Pokud lidé chodí například po chodníku za touto hranící, kamera na ně nebude reagovat. V případě použití funkce Intrusion lze nastavit hlídaný prostor. V případě, že prostoru někdo vstoupí, kamera vyvolá poplach.
Další dvě chytré funkce se týkají předmětů. Kamera v nastavení Abadoned dokáže pomoci při identifikaci nových předmětů v hlídaném prostoru, u kterých nestojí žádný člověk. Naopak funkce Missing pošle zprávu, pokud některý z předmětů se sledovaného prostoru zmizí.
Velký důraz klade Yale na bezpečí. Přístup ke kameře je chráněný heslem. Všechny představené kamery jsou dostatečně odolné, aby dokázaly monitorovat jak uvnitř interiérů, tak ve venkovních podmínkách.
Kamery umí nahrávat v rozlišení fullHD 1080p; výjimkou je Wi-Fi kamera s rozlišením 4 Mpx. O kvalitu obrazu se stará zoom a systém pro noční vidění s dosahem až 30 m. Instalace je stejně jednoduchá jako u ostatních produktů Yale, zvládne ji i průměrně zručný člověk.

 
 

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*