Infoservis

STAVBA ROKU STŘEDOČESKÉHO KRAJE 2018

Do 29. června je prodloužen termín přihlášek do soutěže STAVBA ROKU STŘEDOČESKÉHO KRAJE 2018. Přihlaste svou stavbu v regionu, která je nově, nebo již i déle postavená a v soutěži se ještě nepředstavila!

Do 5. ročníku soutěže o nejkvalitnější stavební dílo na území Středočeského kraje se mohou přihlásit novostavby i rekonstrukce, které byly dokončené, uvedené do provozu nebo zkolaudované do konce května 2018.
Nemusí jít jen o nová díla, představit se široké veřejnosti mohou i stavby, které se ještě v regionální soutěži neprezentovaly.
Na www.stavbaroku.cz v loňském ročníku hlasovalo o Cenu veřejnosti přes 11 000 občanů v regionu.  Mezi nejúspěšnějšími se objevily velké i malé stavby, například výstavba tělocvičny, rekonstrukce základní školy, novostavba golfového resortu, obnova kaple či rekonstrukce zámku.
Na velikosti stavby v soutěži nezáleží, ale na její kvalitě, přínosu a užitku pro občany a region.
Odborná porota udělí titul Stavba roku Středočeského kraje, Cenu hejtmanky, Zvláštní ceny a Cenu veřejnosti. Slavnostní vyhlášení proběhne dne 25. září 2018 a tomu bude opět předcházet hlasování veřejnosti. Letos bude odstartováno již v polovině srpna.
 Do soutěže se mohou hlásit stavby všeho druhu: novostavby i rekonstrukce, urbanistické realizace i úpravy krajiny, pozemní stavby – bytové i nebytové budovy, inženýrské stavby – stavby veřejné infrastruktury dopravní, technické, energetické i vodohospodářské stavby a stavby s realizovanými prvky Smart cities.
Stavební díla může přihlásit investor, architekt, projektant, stavitel nebo dodavatel. Snížený přihlašovací poplatek ve výši 5000 Kč je možné rozdělit mezi zainteresované strany.
Putovní výstava se všemi přihlášenými stavbami se představuje v regionu, ale i na stavebním veletrhu FOR ARCH, v sídle Nadace architektury a stavitelství na Václavském náměstí v Praze, ale i na Krajském úřadě SK.
Soutěž se koná za přispění Středočeského kraje a pod záštitou hejtmanky Středočeského kraje ve spolupráci s Odborem kultury a památkové péče. Organizátorem a odborným garantem je Nadace ABF – Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství.
Podrobné podmínky a přihlašovací formuláře najdete na www.stavbaroku.cz.
Soutěžící stavby se budou také představovat u mediálních partnerů soutěže a v dalších regionálních médiích. Hlavním mediálním partnerem je časopis Stavitel, další partneři jsou Český rozhlas Region, Ctidoma.cz, Development News, Stavebnictví, Stavební klub profi, Střechy fasády izolace.

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*